11/05

Analyse JPL: Telt Lokeren Zulte-Waregem helemaal uit voor de titel?

Analyse JPL: Telt Lokeren Zulte-Waregem helemaal uit voor de titel?
Elke wedstrijd is van cruciaal belang in deze knotsgekke seizoenontknoping. Bij winst kan Zulte-Waregem opnieuw leider worden, bij verlies kan Anderlecht morgen vijf punten uitlopen en dat met nog twee wedstrijden te gaan.

Zulte-Waregem moet vanavond winnen op het veld van Lokeren om in de titelrace te blijven. Francky Dury liet begin deze week al weten dat het incident tussen Mbaye Leye en Franck Berrier is uitgepraat. Maar dat er iets uitgepraat moest worden is sowieso al geen goed teken. Het is maar de vraag of beide heren aan de aftrap verschijnen, want Dury zal alleen maar jongens laten spelen die voor elkaar willen vechten. Als hij daarvoor zijn topschutter of assistenkoning moet missen, dan is dat maar zo.  

0 op 9 of leider?

Als ze bij Essevee vanavond voorbij Lokeren willen, dan zullen ze opnieuw hun beste voetbal moeten brengen. Winst tegen Lokeren is cruciaal, want donderdag komt Club Brugge al op bezoek en zondag op de laatste speeldag wacht Anderlecht. Het zou zonde zijn voor Essevee dat zo’n prachtseizoen een einde in mineur kent. Dury zal ongetwijfeld voor de nodige rust gezorgd hebben in de ploeg. Niet onbelangrijk na de 0 op 6. De honger zal dus groot zijn bij Zulte-Waregem. Bij winst wordt het zelfs opnieuw (even) leider. Het kan dus snel verkeren in deze knotsgekke seizoenontknoping.

Lokeren heeft niets meer te winnen of te verliezen in play-off I. Europees voetbal is na 5 op 21 ver weg, want het volgt al op zeven punten van Standard, de nummer vijf in het klassement. Peter Maes zal er ongetwijfeld voor zorgen dat zijn manschappen gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Bij winst zou Lokeren de veer helemaal doen breken bij Zulte-Waregem. 

(DDG) @DennisDG1992 

Categorie Eerste Klasse, België, Lokeren OV, SV Zulte Waregem